Skip links

Hoe werkt google search console?

Veel bedrijven hebben het nog niet eens geïnstalleerd maar wil jij niet weten op welke worden je gevonden wordt in Google en op welke positie je staat? Dit is mogelijk door het installeren van Google search console. We leggen kort uit wat je aan deze tool hebt en hoe je hem gebruikt.

Waar let je op?

Zorg er voor dat je de bovenste drie vlakken aangevinkt hebt, zo kan je meer inzicht krijgen in je data. We kijken allereerst naar het aantal vertoningen en kliks.

Nog vrijwel geen vertoningen?

Het is belangrijk dat je teksten met de juiste koppen en teksten hebt geoptimaliseerd zodat Google je indexeert op te juiste zoekwoorden. Zodra je dit gedaan hebt zal je zien dat het aantal vertoningen zal stijgen.

Gemiddelde positie en het aantal kliks laag?

Je wordt gevonden in Google maar wel op een hele slechte positie. Dit komt doordat concurrenten dan beter zijn op dit zoekwoord dan jij. Een techniek om dit op te lossen is het verbeteren van je domeinscore. Je domeinscore is een score die je expertstatus aangeeft van 0 tot 100. Hoe hoger je score hoe hoger je gevonden zal worden in Google op de juiste zoekwoorden.

Hoe installeer ik Google Search Console?

Na het inloggen klik je linksboven op ” Property doorzoeken” Daarna kan je onderaan op “Property toevoegen” klikken.
Je krijgt twee opties voor het installeren van je property. De meest eenvoudig manier is de optie ” URL-voorvoegsel” . Hiervoor gebruik je Google Analytics om te bevestigen dat je eigenaar bent. De beste optie is ” Domein”. Vul hier je domeinnaam in stuur de instructies die je dan krijgt naar je websmaster. Kom je er niet uit? Neem even contact op!

Leave a comment