Skip links

Magento 1 naar Woocommerce | Case study

In samenwerking met Spa Industries Europe, hebben wij hun oude Magento 1 systeem overgezet naar Woocommerce. In dit artikel leggen we uit wat hier exact bij komt kijken en wat de voordelen en nadelen van deze overgang zijn.

Magento producten overzetten

Zeker in systemen die al langer bestaan heb je met een aantal bottlenecks te maken. Meestal zijn dit voornamelijk menselijke fouten, denk hierbij bijvoorbeeld aan categorie├źn die dubbel aangemaakt zijn. Verder is een bottlenecks bij het overzetten de manier waarop producten in het oude systeem en in het nieuwe systeem moeten komen.

Het is dan ook belangrijk om hier veel tijd in te investeren, er simpelweg voor zorgen dat alle producten op de juiste manier in het nieuwe systeem komen. Onder de juiste categorie en met de juiste eigenschappen, afbeeldingen en prijzen.

Oude urls doorlinken

Wat vaak vergeten wordt bij het maken van een nieuwe webshop/website is het doornlinken van de oude urls. Hierdoor loop je allereerst je bezoekers maar ook je rankings in Google kwijt. We hebben dan ook vooraf een excel sheet gemaakt met de oude urls en de nieuwe urls. Een slimme tool om de oude urls te vinden is Screaming frog.

Verder is het belangrijk dat je zoveel mogelijk urls redirect naar een pagina met soortgelijke content.

Verhuizing webhosting

In deze specifieke case was het van belang om ook de webhosting te verhuizen. Hierbij komt natuurlijk ook het verhuizen van de email kijken. Het is van belang om dit zo secuur mogelijk te doen, niemand wil zijn/haar email kwijtraken. Daarnaast is het van belang dat de nieuwe omgeving is geoptimaliseerd zodat de site snel laad na het overzetten van de domeinnaam naar de nieuwe server.

Optimaliseren van je webshop

Als de nieuwe webshop overgezet is, dan begint het pas echt. We zijn dagelijks 404 reports aan het monitoren om te kijken of we geen linkjes zijn vergeten te redirecten. Maar daarnaast zijn we natuurlijk niet voor niks naar een nieuw systeem gegaan. We zijn gestart met het automatiseren van de bestelprocessen maar ook het importeren van nieuwe producten.

Spa Industries Europe

Spa Industries Europe verkoopt spa’s, spa onderdelen en nog meer welness gerelateerde producten. Aangezien bij deze webshop de klant centraal staat, is het van belang dat de ervaring online optimaal moet zijn.

Leave a comment